Bent u op zoek naar meer informatie over het leasen van een auto? Het kopen van een lease auto kan vele voordelen hebben, maar wellicht past een lease auto kopen helemaal niet binnen uw huidige of toekomstige financiële situatie.

"... een auto leasen of kopen..."

Wilt u inhoudelijk meer informatie over leaseauto's, de beschikbare mogelijkheden binnen de auto lease, de haken en ogen die om de hoek komen kijken bij een lease auto en met name die bij een lease auto kopen? Wij gaan specifiek in op het kopen van lease auto's, de voordelen en nadelen van leasen én proberen u de juiste richting te wijzen.

2e hands lease auto leasen of kopen?

De automarkt wordt een stuk aantrekkelijker op het gebied van leasen. Niet alleen op fiscaal gebied, ook op het gebied van maandelijkse tarieven kunnen we een hoop kosten besparen door een auto te leasen. Nog beter voor de portemonnee is het 2e hands auto leasen en wellicht zelfs een 2e hands lease auto kopen. Zou dat beter passen in uw financieel plan, of zou een nieuwe auto leasen ook tot de opties behoren?

Een 2e hands lease auto zou een erg goede optie kunnen zijn. Dat geldt niet alleen voor particulieren, ook voor ondernemers is het tweedehands leasen van een auto een voordelige optie. Er zitten natuurlijk ook nadelen aan verbonden, maar zijn het er meer als bij een nieuwe auto leasen? Dat is iets waar u zelf het beste antwoord op kunt geven. Wanneer u moeite heeft met het maken van een goede keuze dan kan het prettig zijn om de mogelijkheden eerst eens naast elkaar te houden. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op lease.auto. Hier vind u het meest uitgebreide lease aanbod van Nederland. U treft hier een ruim aanbod van zowel nieuwe als tweedehands leaseauto’s aan. Het concreet in kaart brengen van uw mogelijkheden kan behulpzaam zijn bij het maken een goede beslissing.

Als u tweedehands een auto wilt leasen dan betekent dat niet dat u een auto zult leasen die een jaar of 5-10 oud is. Wanneer we spreken van een 2e hands lease auto, dan spreken we van een auto die niet ouder is dan een jaar of 3-4.

Wel kunnen we spreken van een groot voordeel, als het gaat om de prijs van een tweedehands hands lease auto. Het is over het algemeen wat voordeliger om een auto tweedehands te leasen dan nieuw. De voornaamste reden is dat de lease auto al voor het grootste gedeelte is afgeschreven. Daarnaast is er ook minder risico voor de leasemaatschappij, omdat de kosten grotendeels al gemaakt zijn. We zouden kunnen stellen dat het voor de leasemaatschappij nagenoeg pure winst is. Het investeren in de auto is lager en er is veel minder jaarlijkse afschrijving op de auto. Omdat er minder risico bestaat voor de leasemaatschappij is een 2e hands lease auto door een starter veel toegankelijker omdat er geen borg of aanbetaling betaald hoeft te worden.

Als we het hebben over een tweedehands lease auto dan hebben we het over reeds ingeleverde lease auto’s. Voor deze lease auto’s zoekt de leasemaatschappij dan een nieuwe eigenaar. De maatschappij heeft ook de mogelijkheid de auto voor korte termijn lease contracten in te zetten, hier is de consument dan enkel van korte duur voorzien van een lease auto. Het grote nadeel is, mits u het niet erg vindt, dat een 2e hands lease auto wellicht niet de gewenste kleur, opties en kenmerken heeft die u wenst.

Tweedehands leasen of toch een tweedehands lease auto kopen?

Niet alleen voor ons als consument of ondernemer is tweedehands leasen interessant. Ook voor dealers is deze vorm van leasen erg interessant. Met name als we bedenken hoe de huidige economie ervoor staat. Er kan nu een geheel nieuwe markt aan worden gebroken omdat niet elke groep binnen de markt het traditionele leasen kan betalen. Met tweedehands lease kan de dealer of de leasemaatschappij eenvoudig nieuwe klanten aantrekken middels een laagdrempelige aanbieding. Ook is het mogelijk om een tweedehands lease auto te kopen bij een dealer. De auto is vaak goed onderhouden en afhankelijk van het merk en de algemene staat waarin de auto verkeert, maakt uit hoeveel de tweedehands auto moet gaan kosten.

Om te berekenen of u beter kunt leasen of kunt kopen hangt af van uw eigen wensen en uw eigen portemonnee natuurlijk. Bent u goedkoper uit als u de auto aanschaft en de kosten voor onderhoud en benzine zelf betaalt, of bent u goedkoper uit als u de auto tweedehands least van de dealer? Om daar achter te komen kunt u het beste het aanbod in beide varianten vergelijken en uitrekenen wat het beste bij uw financiële situatie past.