Bent u op zoek naar meer informatie over het leasen van een auto? Het kopen van een lease auto kan vele voordelen hebben, maar wellicht past een lease auto kopen helemaal niet binnen uw huidige of toekomstige financiële situatie.

"... een auto leasen of kopen..."

Wilt u inhoudelijk meer informatie over leaseauto's, de beschikbare mogelijkheden binnen de auto lease, de haken en ogen die om de hoek komen kijken bij een lease auto en met name die bij een lease auto kopen? Wij gaan specifiek in op het kopen van lease auto's, de voordelen en nadelen van leasen én proberen u de juiste richting te wijzen.

Een geleasde elektrische auto kopen

De elektrische auto is flink aan het stijgen in populariteit in de markt en het aanbod wordt ook steeds beter. De ontwikkelingen gaan hard en dat maakt het voor de consument steeds interessanter om over te stappen naar elektrisch rijden. Ook op financieel gebied zijn er voordelen te behalen op het gebied van lagere brandstof kosten, maar ook belastingtechnisch gezien zijn er voordelen te behalen. Een nadeel van de elektrische auto is echter wel de hoge aanschafprijs voor een nieuw model. Een tweedehands of een geleasde elektrische auto kopen biedt dan voordeel. Doordat elektrische auto’s nu al een aantal jaar op de markt zijn, is ook de markt voor tweedehands modellen aan het stijgen. Ook beschikt vrijwel elk bekend automerk over één of meerdere elektrische modellen. Vroeger vreesde men voor een hoge afschrijving van de elektrische auto als gevolg van de hoge accukosten en de relatief korte levensduur van deze accu. Echter blijkt dat de levensduur van de accu van een elektrische auto een lange levensduur heeft en deze afschrijving lager uitpakt. Het kopen van een leaseauto of tweedehandse auto is dan geen onverstandig idee, maar verstandig is wel om de toestand van de accu te laten controleren, aangezien dit onderdeel veruit het duurste onderdeel is. Ook dien je rekening te houden dat elektrisch rijden gebeurd aan de hand van laadpalen. Laadpalen worden thuis geplaatst of op bijvoorbeeld het werk en kunnen extra kosten zijn.

Waar dien je op te letten

Elektrisch rijden kan dus goedkoper door een geleasd model te kopen. Zo is de aanschaf lager en zijn deze auto’s vaak relatief nieuw, doordat ze voor een korte periode worden gebruikt. Ook worden deze leaseauto’s regelmatig en goed onderhouden, waardoor je nog steeds veel kwaliteit ontvangt voor een lagere prijs. Belangrijk om op te letten bij de aanschaf van een elektrische leaseauto is de kilometerstand en of het onderhoud periodiek en netjes is uitgevoerd en of eventuele reparaties zijn uitgevoerd. Ook met betrekking tot laadpalen is het verstandig om te kijken hoe het in elkaar zit. Laadpalen zijn handig, maar de nieuwprijs is wel een investering. Om die reden kan het goed zijn om te bekijken hoe het geregeld is met de laadpaal. Vergeleken met het kopen van een traditionele leaseauto is het goed om te weten dat de conditie van de accu cruciaal is voor de aankoop. Een elektrische leaseauto kopen met een slechte accu kan ervoor zorgen dat er al snel weer een nieuwe accu in moet die ontzettend prijzig zijn. Bij de laadpaal en laadkabelspecialist DeLaadkabelshop.nl kunnen online laadpalen en laadkabels besteld worden.