Bent u op zoek naar meer informatie over het leasen van een auto? Het kopen van een lease auto kan vele voordelen hebben, maar wellicht past een lease auto kopen helemaal niet binnen uw huidige of toekomstige financiële situatie.

"... een auto leasen of kopen..."

Wilt u inhoudelijk meer informatie over leaseauto's, de beschikbare mogelijkheden binnen de auto lease, de haken en ogen die om de hoek komen kijken bij een lease auto en met name die bij een lease auto kopen? Wij gaan specifiek in op het kopen van lease auto's, de voordelen en nadelen van leasen én proberen u de juiste richting te wijzen.

Is het goedkoop om als particulier een auto te leasen?

Om direct maar met de deur in huis te vallen, is het goedkoop om als particulier een auto te leasen? Ja en nee, want hoe duur een lease auto is hangt geheel af van uw inkomen én van de auto die u wilt leasen. Uw inkomen komt om de hoek kijken omdat een auto leasen natuurlijk wel binnen uw financiele situatie moet passen. U wilt immers niet financieel in de problemen komen als gevolg van het leasen van een auto. Hoe goedkoop een auto leasen ook is. Als het niet past in uw financieel plan, dan zult u toch op zoek moeten naar een alternatief.

Hoe kom ik aan een goedkope lease auto?

Goedkoop is een relatief begrip, want we kunnen goedkoop auto leasen op verschillende manieren interpreteren. Zo zou u goedkoop kunnen lease door een auto te leasen die zuinig rijdt. Hierdoor hoeft u dus minder te tanken en heeft u naast de maandelijkse kosten voor de leaseauto veel minder kosten. Dat is, afhankelijk van de maandelijkse kosten van uw lease auto, een goedkope lease auto. Wanneer u een zuinige auto neemt en u least de auto niet particulier maar van uw werkgever. Dan betaalt u in plaats van 25 procent bijtelling, 14 procent bijtelling. Dat scheelt ook aanzienlijk. Er zijn slechts een handvol lease auto’s die onder de zuinige categorie vallen. Een nadeel kan dus zijn dat u uit een auto moet kiezen waar u liever niet in wilt rijden. Wanneer u in een auto wilt rijden die wat duurder is qua aanschaf en qua luxe dan betaalt u natuurlijk wat meer. Echter is ook hier weer onderscheid in te vinden.

Alle mogelijkheden terzijde, de meest goedkope lease auto is natuurlijk de tweedehands lease auto. Wat maakt deze variant de meest goedkope variant?

  • Een tweedehands lease auto, of een ex lease auto, is al voor het grootste gedeelte afgeschreven. Daardoor wordt het risico voor de leasemaatschappij een stuk minder en wordt het bedrag dat u dient te betalen voor de lease auto ook een stuk lager.

  • Een tweedehands auto is goed onderhouden en kunt u zowel kopen als leasen van de leasemaatschappij. Beide hebben zo hun voordelen en nadelen. Het kan zijn dat leasen goedkoper is dan het aanschaffen van de tweedehands lease wagen. Daarvoor dient u dus eerst, eventueel samen met een financieel adviseur, te overleggen of het leasen van een tweedehands auto wel binnen uw financieel plan past.

  • Een tweedehands lease auto is vaak al voorzien van alle luxe en zo kunt u dus genieten van een relatief nieuwe auto tegen een zeer aantrekkelijk tarief.

Conclusie

Is het als particulier goedkoop om een auto te leasen? Ja, als u genoegen kunt nemen met een tweedehands lease auto dan bent u zeker van een goedkope lease auto. Wilt u toch liever een nieuwe auto leasen als particulier? Dat kan, maar is het wel verstandig om al het aanbod even te vergelijken en de voorwaarden goed door te nemen. Zo kunt u al gauw een hoop geld besparen en een lease auto vinden die bij u past.