Bent u op zoek naar meer informatie over het leasen van een auto? Het kopen van een lease auto kan vele voordelen hebben, maar wellicht past een lease auto kopen helemaal niet binnen uw huidige of toekomstige financiële situatie.

"... een auto leasen of kopen..."

Wilt u inhoudelijk meer informatie over leaseauto's, de beschikbare mogelijkheden binnen de auto lease, de haken en ogen die om de hoek komen kijken bij een lease auto en met name die bij een lease auto kopen? Wij gaan specifiek in op het kopen van lease auto's, de voordelen en nadelen van leasen én proberen u de juiste richting te wijzen.

Lease auto kopen en schadevrije jaren

Bij het kopen van uw lease auto schadevrije jaren aan uw nieuwe verzekeraar aantonen: hoe doet u dat?

Na een aantal jaar rijden in een auto van de zaak gaat u uw lease auto kopen, hartstikke leuk natuurlijk maar nu moet u ook gaan nadenken over het afsluiten van een autoverzekering. Bij het afsluiten van een autoverzekering speelt mee hoeveel jaren u al schadevrij rijdt. Wanneer u meer opgebouwde schadevrije jaren heeft, bespaart u meer op de kosten van uw autoverzekering en dat is natuurlijk prettig. Het zou daarom voordelig zijn als de jaren die u in uw lease auto heeft gereden ook mee tellen voor uw verzekeraar. De vraag die bij menig mensen rijst bij het aankopen van een lease auto is dan ook: Tellen de jaren die u in uw lease auto heeft gereden ook als schadevrije jaren voor uw verzekeraar? Het antwoord hierop is veelal ja. Vele lease maatschappijen geven een verklaring af van schadevrij rijden wanneer een leasecontract wordt beëindigt. Wanneer u uw lease auto besluit te kopen en dus uw leasecontract beëindigt, kunt u zo’n verklaring voor schadevrij rijden dus ook krijgen. Deze verklaring voor schadevrij rijden wordt door de meeste verzekeraars overgenomen en zo tellen de schadevrije jaren die u in uw lease auto heeft gereden ook mee. Vergelijk autoverzekeringen wel eerst voordat u daadwerkelijk een keuze maakt en een autoverzekering afsluit. Sommige verzekeraars zijn natuurlijk een uitzondering en wellicht treft u net een verzekeraar die dit type verklaringen niet accepteert of strenge eisen stelt. Er zijn sowieso veel voorkomende eisen die gelden bij een verklaring van schadevrij rijden voordat verzekeraars de verklaring accepteren. Zo moet uw naam boven de verklaring staan en moeten eventuele schades en de leaseperiode ook vermeld zijn. Daarnaast komt het wel eens voor dat er slechts een maximaal aantal schadevrije jaren wordt overgenomen. Allemaal zaken om rekening mee te houden wanneer u besluit uw lease auto te kopen en daarom is het zeker handig om vooraf goed onderzoek te doen. Aan alles komt een einden, ook aan een leaseauto. Gelukkig is het in Nederland goed geregeld, zo heb je autodemontagebedrijven die gespecialiseerd zijn in bepaalde automerken. Neem nu de BMW sloperijen, deze zorgen voor een milieuvriendelijke afvoer van alle BMW onderdelen.