Bent u op zoek naar meer informatie over het leasen van een auto? Het kopen van een lease auto kan vele voordelen hebben, maar wellicht past een lease auto kopen helemaal niet binnen uw huidige of toekomstige financiële situatie.

"... een auto leasen of kopen..."

Wilt u inhoudelijk meer informatie over leaseauto's, de beschikbare mogelijkheden binnen de auto lease, de haken en ogen die om de hoek komen kijken bij een lease auto en met name die bij een lease auto kopen? Wij gaan specifiek in op het kopen van lease auto's, de voordelen en nadelen van leasen én proberen u de juiste richting te wijzen.

Ex lease auto kopen

Voor wie een ex lease auto wil kopen, wil natuurlijk zoveel mogelijk informatie winnen over de betreffende auto. Laat dat nou net hetgeen zijn dat een ex lease auto zo interessant maakt. Want u weet precies wie de eerste en enige eigenaar is geweest, namelijk de leasemaatschappij. Dat brengt u in een unieke positie. U kunt namelijk een tweedehands auto kopen waar de volledige geschiedenis van beschikbaar is. Dat wil zeggen dat het complete verleden omtrent onderhoud én schade bekend is van de lease auto.

Waarom een ex lease auto kopen?

Wanneer u een gebruikte lease auto gaat kopen dan kunt u verwachten dat deze in uitermate goede staat verkeert. Dat valt ook te zien, want een lease auto is eigenlijk altijd goed onderhouden. Daar heeft niet alleen de voormalige bestuurder van de auto op toe gezien, ook de leasemaatschappij heeft verantwoordelijkheid genomen door de auto goed te onderhouden. Er wordt dan ook streng op gecontroleerd door de leasemaatschappij of de bestuurder van een lease auto de auto ook daadwerkelijk goed onderhoudt. Het zou vreemd zijn als de bestuurder dit niet doet, het kost immers geen extra geld. Uit onderzoek blijkt ook dat de gemiddelde lease auto bestuurder zuiniger is op de auto dan particuliere eigenaren. BOVAG meldt dat 57% van alle particuliere eigenaren álle beurten voor de auto ook daadwerkelijk uit laat voeren. Daarnaast wordt er door een particuliere eigenaar vaak niet aan het laten herstellen van kleine schades gedaan. Dit wordt meestal gedaan om kosten te besparen of de no-claimkorting niet te verliezen. Wanneer u een lease auto koopt dan weet u dat dit allemaal wél is gedaan en nog professioneel uitgevoerd ook.

Nog altijd even scrupuleus

Men denkt nog wel eens dat iemand die in een lease auto een stuk minder zuinig is op de auto waar hij of zij in rijdt. Uit diverse onderzoeken, die zijn uitgevoerd door het TNO de afgelopen 15 jaar, is gebleken dat daar helemaal niks van waar is. Er is zelfs helemaal geen aanzienlijk verschil te noteren tussen de schade die een particulier rijdt en een leaserijder rijdt. Lease auto’s hebben over het algemeen wel op korte termijn een hoge kilometerstand, maar dat komt omdat de auto’s veelvoudig voor de lange afstand worden gebruikt door bijvoorbeeld ambulante medewerkers en account managers van bedrijven. Wat ook direct weer een voordeel met zich meebrengt gezien het feit de motoren van auto’s langer mee kunnen wanneer ze vaker voor lange ritten als voor korte ritten worden gebruikt.

Doordat lease auto’s zoveel kilometers voor de kiezen krijgen, worden ze vaak uitgerust met allerlei luxe om het de bestuurder zo comfortabel mogelijk te maken. Denk dan aan airco, leren bekleding, cd/mp3 speler en stuurbekrachtiging. Daarnaast zijn de auto nog relatief nieuw en draagt de ex lease auto op die manier bij aan een schoner milieu. Er hoeft namelijk geen nieuwe auto van de band af te rollen, de auto wordt ‘opnieuw’ gebruikt.