Bent u op zoek naar meer informatie over het leasen van een auto? Het kopen van een lease auto kan vele voordelen hebben, maar wellicht past een lease auto kopen helemaal niet binnen uw huidige of toekomstige financiële situatie.

"... een auto leasen of kopen..."

Wilt u inhoudelijk meer informatie over leaseauto's, de beschikbare mogelijkheden binnen de auto lease, de haken en ogen die om de hoek komen kijken bij een lease auto en met name die bij een lease auto kopen? Wij gaan specifiek in op het kopen van lease auto's, de voordelen en nadelen van leasen én proberen u de juiste richting te wijzen.

Je lease auto verkopen. Kan dat?

Als gevolg van de huidige economie kijken veel ondernemers met een kritische blik naar hun uitgaven. Het organiseren van een personeelsfeest zit er vaak niet meer bij en ook worden onnodige uitgaven geschrapt en wordt het personeel flink uitgedund. Een belangrijk punt om op te besparen voor de ondernemer is het wagenpark. Auto’s kosten veel geld en het kan dan wel eens verstandig zijn om daar wat in kosten te minderen.

Het wagenpark krijgt sowieso al een ander gezicht, want het gaat niet meer om hoe groot en luxe de auto’s zijn. Het gaat nu meer om de ecologische aspecten van de auto. De grote sleeën maken plaats voor de hybrides waaronder de Prius en de Hybride Civic veelvoudig worden gekozen. Een aantal jaar geleden werd hier nog hardop om gelachen, maar vandaag de dag kunnen we bijna niet anders. We moeten zuiniger leven en daarmee dus ook zuiniger werken.Ontbinden van het lease contract

Wanneer je een volledig operationeel lease contract af hebt gesloten dan is deze niet zo 1,2,3 te ontbinden. Vaak zijn er clausules opgenomen in het contract die bepaalde zaken omschrijven als; “Het bedrag van de schadeloosstelling wordt berekend op basis van het verschillen tussen de annuitaire wijze berekende boekwaarde en de marktwaarde van de auto. Deze zal worden vermeerderd met de kosten die gemaakt zijn en derving van de winst.” Dat wil zeggen dat de leasemaatschappij het verschil berekent tussen de marktwaarde én de boekwaarde waar nog eens kosten bij op worden gedrukt en in rekening worden gebracht bij de betreffende onderneming.

Hoewel ex lease auto’s steeds populairder worden is het nog steeds lastig voor de meeste leasemaatschappijen om hun ex lease auto’s kwijt te raken. Door de vele veranderingen die zich de afgelopen jaren op de automarkt hebben gevestigd is het moeilijk voor de leasemaatschappijen om een waarde in te schatten die ze zelf voor ogen hadden. Voor een enkele onderneming is het wel eenvoudiger om een tweedehands lease auto te verkopen dan een leasemaatschappij die er wekelijks meer dan 100 tracht te verkopen. Daarnaast is er bij de leasemaatschappij weinig streven naar het realiseren van een aardige verkoopprijs van de auto. De onderneming die de auto heeft geleast zal toch het verschil moeten betalen.

Zelf lease auto verkoop verzorgen

Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om de lease auto op een soort marktplaats te zetten, of met een Autotrader contact op te nemen voor het plaatsen van een advertentie. Dagwaarde van een auto berekenen? Er bestaat ook een website genaamd ‘ikwilvanmijnautoaf.nl’. Hier ontvang je niet de hoofdprijs voor de website, maar ontvang je wel binnen 2 werkdagen een interessant bod per e-mail. Het hoogste bod wordt verstrekt door een van de 1250 bedrijven die auto’s inkopen en verkopen. De lease auto verkoop zou dus een stuk sneller kunnen gaan met behulp van een of meerdere van deze services. Bereken eerst wat de kosten zijn bij de leasemaatschappij en voor welk bedrag de lease auto is over te nemen . Ben je beter af door de lease auto verkoop zélf te regelen, of kun je toch beter de auto af laten nemen door de leasemaatschappij?