Bent u op zoek naar meer informatie over het leasen van een auto? Het kopen van een lease auto kan vele voordelen hebben, maar wellicht past een lease auto kopen helemaal niet binnen uw huidige of toekomstige financiële situatie.

"... een auto leasen of kopen..."

Wilt u inhoudelijk meer informatie over leaseauto's, de beschikbare mogelijkheden binnen de auto lease, de haken en ogen die om de hoek komen kijken bij een lease auto en met name die bij een lease auto kopen? Wij gaan specifiek in op het kopen van lease auto's, de voordelen en nadelen van leasen én proberen u de juiste richting te wijzen.

Operationele lease

Leasen is een vorm van financieren en bij deze vorm worden vooral bedrijfsmiddelen en onroerend goed aangeschaft. Denk dan aan het aanschaffen van auto’s, apparatuur of kantoorruimte. Wanneer u least dan wordt er een soort huurkoop overeenkomst afgesloten waarbij de juridisch eigenaar van de goederen, de goederen beschikbaar stelt aan de economisch eigenaar. De economisch eigenaar kan en mag dan de betreffende goederen voor een bepaalde periode gebruiken. Hiervoor betaalt de economisch eigenaar dan een vast bedrag per maand dat voorafgaand aan de lease is overeengekomen met de juridisch eigenaar.

Wanneer we het hebben over operationele lease dan is het een vorm van leasen die erg lijkt op huren. De looptijd is vaak maar kort van kracht en kan daarmee dus ook op korte termijn weer op worden gezegd. Het economisch risico is verlegd naar de juridisch eigenaar en we kunnen spreken van ‘off-balance-financiering’. Dat houdt in dat de economische eigenaar de goederen niet op de balans op kan en mag nemen.

Als ondernemer kunt u leasen positief benaderen. Er zitten namelijk wat fiscale voordelen aan het leasen verbonden voor de ondernemer. Verder weet u natuurlijk waar u aan toe bent als u een lease contract af hebt gesloten. U weet wat u maandelijks moet betalen en welke bijkomende kosten u kunt verwachten qua tanken en bij een eventueel ongeval. Als u als particulier een auto wilt leasen dan kunt u niet genieten van fiscaal voordeel. U bent dan beter af met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet voor de financiering van uw auto. In de meeste gevallen zijn die leningen goedkoper dan het leasen van een auto.

Wat zijn de voordelen van operational lease?

  • U vergroot uw vreemde vermogen niet.
  • Het risico is met name voor de rekening van de leasemaatschappij.
  • U betaalt een zeer lage prijs per kilometer, soms zelfs inbegrepen bij de maandelijkse kosten.
  • Het juridische eigendom is in handen van de leasemaatschappij.
  • Ten opzichte van de financial lease betaalt u een stuk minder rente.

 Al met al zijn dat toch weer voordelen die we in onze zak kunnen steken. Spreken de voordelen en de mogelijkheden u aan? Dan kunt u het beste voor een gericht inzicht in het aanbod een aantal offertes aanvragen bij diverse leasemaatschappijen. Zij kunnen u dan uitleggen welke auto en welk contract het beste bij uw financiële situatie past. Bovendien kunt u dan ook vergelijken bij welke maatschappij u niet alleen het voordeligste uit bent, maar ook waar u geniet van de meest gunstige voorwaarden.

Meer informatie over deze leasevorm? Kijk op www.operationalleaseauto.com