Bent u op zoek naar meer informatie over het leasen van een auto? Het kopen van een lease auto kan vele voordelen hebben, maar wellicht past een lease auto kopen helemaal niet binnen uw huidige of toekomstige financiële situatie.

"... een auto leasen of kopen..."

Wilt u inhoudelijk meer informatie over leaseauto's, de beschikbare mogelijkheden binnen de auto lease, de haken en ogen die om de hoek komen kijken bij een lease auto en met name die bij een lease auto kopen? Wij gaan specifiek in op het kopen van lease auto's, de voordelen en nadelen van leasen én proberen u de juiste richting te wijzen.

Financial lease

Leasen is een vorm van financieren die veel gebruikt wordt in het zakelijk leven. Zo worden er bedrijfsmiddelen mee gekocht, maar ook onroerend goed en consumptieve goederen. Bij dat laatste moet u denken aan bijvoorbeeld auto’s, audio apparatuur, video apparatuur en pc’s. Leasen is te omschrijven als een vorm van huren, maar tegelijkertijd ook kopen. Het wordt dan ook wel eens een huurkoopovereenkomst genoemd waarbij de juridisch eigenaar van de goederen de goederen beschikbaar stelt voor een bepaald termijn. Gedurende dit termijn zal de persoon die de goederen in gebruik neemt een maandelijks bedrag betalen, de eigenaar wordt gecompenseerd voor het beschikbaar stellen van zijn goederen.

Een van de vormen van leasen is financial lease. Financial lease is een vorm waarbij u meer moet denken aan huurkoop. De looptijd van deze vorm van leasen loopt vaak gelijk aan die van de economische levensduur van het product dat u least. Afhankelijk van het product en de waarde hiervan loopt de financial lease dus langer of korter. Het economische risico wordt gelopen door de persoon die het product least en zal daarom ook op de balans van de ‘lessee’ op worden genomen. Aan het einde van de looptijd zal de lessee het recht hebben en soms zelfs de plicht hebben het geleaste product over te nemen tegen de lage boekwaarde die op dat moment geldt. Dit is dus vaak een fractie van de prijs.

Leasen kan met name interessant zijn voor ondernemers, zij kunnen namelijk fiscaal voordeliger uit zijn met een financial lease. Daarnaast biedt leasen duidelijkheid over de te maken kosten. Er komen geen onvoorziene kosten omtrent het product om de hoek kijken. U weet precies wat u kunt verwachten en wanneer u het kunt verwachten. Voor particuliere leasers is het niet altijd even interessant. Vaak is voor hen een persoonlijke lening of het doorlopende krediet een goedkopere optie.

Voordelig leasen zonder tussenkomst van tussenpartijen?

U kunt hiervoor natuurlijk bij uw bank terecht. Maar het kan lonend zijn om verder te kijken en de mogelijkheden naast elkaar te houden. Er zijn aanbieders zoals Mobility Service Finance. Net als uw bank is Mobility Service Finance een financieel dienstverlener. Maar in tegenstelling tot uw bank is Mobility Service Finance gespecialiseerd in financial lease, doen in het proces meer voor u en zijn een uitgesproken dienstverlener voor ondernemend Nederland. Het is bovendien voor ZZP’ers en Startups steeds lastiger om kleine leningen te krijgen bij een bank. ZZP’ers en Startups kunnen vaak wél bij MS Finance terecht. Het proces verloopt ook anders dan bij uw bank. Wanneer u uzelf inschrijft zoeken zij met u mee. Er wordt met u meegedacht om ervoor te zorgen dat u snel en zo voordelig mogelijk weer mobiel bent, en blijft.

Mobility Service Finance is geheel zelfstandig, voordelig en biedt een toonaangevende service aan de MKB’er.Wat zijn de voordelen en nadelen van financial lease?

Het voordeel is dat u de economische eigenaar wordt van het product, u kunt het product dus fiscaal afschrijven. U kunt als ondernemer de BTW over de aanschafwaarde direct terugvragen. Verder geniet u van investeringsaftrek, renteaftrek en van een vast leasetermijn. Zo weet u dus altijd waar u aan toe bent.

Een nadeel van de financial lease is dat er geen extra dienstverlening geboden wordt. Denk dan aan het leveren van een tankpas, reparatie en onderhoud.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Bekijk hier het grootste lease aanbod van Nederland