Bent u op zoek naar meer informatie over het leasen van een auto? Het kopen van een lease auto kan vele voordelen hebben, maar wellicht past een lease auto kopen helemaal niet binnen uw huidige of toekomstige financiële situatie.

"... een auto leasen of kopen..."

Wilt u inhoudelijk meer informatie over leaseauto's, de beschikbare mogelijkheden binnen de auto lease, de haken en ogen die om de hoek komen kijken bij een lease auto en met name die bij een lease auto kopen? Wij gaan specifiek in op het kopen van lease auto's, de voordelen en nadelen van leasen én proberen u de juiste richting te wijzen.

Privé lease

Privé lease wordt ook wel particuliere lease genoemd en is bedoeld voor het particulier leasen van een auto. Een andere benaming voor privé lease is ook wel private lease. Wanneer u een auto least dan koopt u geen auto, maar dan least u deze van een maatschappij voor een vooraf vastgesteld bedrag per maand. In dit vooraf bepaalde bedrag zitten een aantal kosten posten opgenomen. Denk dan aan kosten voor de verzekering, wegenbelasting, onderhoud en soms zelfs een tankpas. Over het algemeen is de tankpas niet bij de prijs inbegrepen en zult u dus zelf de brandstof moeten betalen.

Het afsluiten van een privé lease contract is mogelijk bij een hoop verschillende leasemaatschappijen. Denk dan aan maatschappijen als NoordLease, Century en Flexlease. Wanneer u gaat leasen dan wil dat zeggen dat u gedurende een bepaalde periode, 24, 36 of 48 maanden auto kunt rijden tegen een vast maandelijks tarief. Aan het einde van het leasecontract is het mogelijk een nieuwe auto te leasen en levert u de huidige lease auto weer in. Hoeveel u maandelijks betaalt hangt af van de auto die u least. Elke keer als u het contract laat vernieuwen komt er dus ook een nieuw maandelijks bedrag om de hoek kijken.

Wat zijn de voordelen van privé lease?

Particulier leasen is vandaag de dag een zeer interessante mogelijkheid voor hen die niet in een keer een bepaald bedrag neer kunnen tellen voor de financiering van een auto. Verder weet u precies hoeveel u maandelijks moet betalen voor de auto. Daarnaast kunt u genieten van de connecties die de leasemaatschappij heeft met garages, verzekeringsmaatschappijen én met de Belastingdienst. Als particulier betaalt u ook geen bijtelling en dat scheelt op zichzelf al een hele hoop geld. Wanneer u zakelijk een lease contract af zou sluiten zou u 14 procent of 25 procent bijtelling moeten betalen. Dat heeft u in dit geval dus niet. Wanneer u problemen heeft met de auto dan zal er door de leasemaatschappij altijd worden gezorgd voor vervangend vervoer. Óók wanneer u met pech langs de kant van de weg staat.

Het afsluiten van een privé lease contract

Een particulier lease contract zal niet voor iedereen een uitkomst zijn. Er zijn natuurlijk altijd mensen die enorm veel baat hebben bij prive lease, denk alleen al aan de voordelen die hierboven zijn omschreven. Nu u weet of u wilt gaan leasen kunt u zich gaan verdiepen in het aanbod. Wat u moet betalen of in elk geval wat u kunt verwachten qua prijs. Het is altijd verstandig om éérst een offerte aan te vragen bij diverse leasemaatschappijen alvorens u daadwerkelijk overgaat tot het ondertekenen van een contract. Het aanbod van privé lease kent een hoop verschil qua prijs en voorwaarden. Bij sommige betaalt u naast het maandelijkse tarief ook nog eens een vergoeding pér kilometer die u rijdt. Bij andere aanbieders kunt u de lease auto na het contract overnemen tegen een gereduceerd tarief. Er zit dus nog wel wat verschil tussen de diverse voorwaarden. Bekijk en vergelijk deze goed om uw keuze zo goed mogelijk te kunnen maken.