Bent u op zoek naar meer informatie over het leasen van een auto? Het kopen van een lease auto kan vele voordelen hebben, maar wellicht past een lease auto kopen helemaal niet binnen uw huidige of toekomstige financiële situatie.

"... een auto leasen of kopen..."

Wilt u inhoudelijk meer informatie over leaseauto's, de beschikbare mogelijkheden binnen de auto lease, de haken en ogen die om de hoek komen kijken bij een lease auto en met name die bij een lease auto kopen? Wij gaan specifiek in op het kopen van lease auto's, de voordelen en nadelen van leasen én proberen u de juiste richting te wijzen.

Gebruikte lease auto kopen

Er zijn steeds meer mensen die het tweedehands leasen van een auto hebben ontdekt. Er zullen ook steeds meer mensen bijkomen die de voordelen van gebruikte auto lease ontdekken. Dat komt natuurlijk door de gunstige prijs, het is nou eenmaal financieel gezien een veel betere keuze ten opzichte van de traditionele lease of zelfs het aanschaffen van een auto. Nu is dat in het laatste geval niet altijd zo, maar in de meeste gevallen is het aanschaffen van een gebruikte lease auto wel de meest voordelige optie. Heeft u uiteindelijk de keuze gemaakt om voor een gebruikte leaseauto te gaan, vergeet dan niet een goede autoverzekering af te sluiten. Ook met de juiste keuze voor een autoverzekering kunt u flink besparen op uw autokosten.

Het zou op zijn minst financieel aantrekkelijk kunnen zijn door een gebruikte auto, die over het algemeen goed onderhouden is, over te nemen van de leasemaatschappij. De auto is niet alleen onderhouden door de voormalige bestuurder, ook de leasemaatschappij neemt verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de auto. Zij zijn immers juridisch eigenaar van de auto en daarmee dus voor het grootste gedeelte verantwoordelijk voor de staat waarin de auto verkeert. Wanneer een auto voor een periode van 3-4 jaar is geleast wordt de auto beschouwd als een tweedehands lease auto. Een auto van 3-4 jaar oud is natuurlijk relatief jong en zal ook mede daardoor in goede staat verkeren. Het grote voordeel is echter wel dat de auto al voor het grootste gedeelte is afgeschreven en dus voor relatief weinig geld is over te nemen van de maatschappij. Daar liggen de verdere voordelen van het aanschaffen van een gebruikte lease auto.

De voordelen van het aanschaffen van een gebruikte lease auto

  • Een lease auto verkeert over het algemeen in goede staat wegens goed onderhoud.
  • U heeft volledige toegang tot de volledige geschiedenis van het onderhoud en het eventuele schade verleden van de auto.
  • Het overnemen van de auto van zijn eerste eigenaar, de leasemaatschappij.
  • Een lease auto rijdt over het algemeen alleen lange afstanden. Dat houdt in dat de motor waarschijnlijk in veel betere hoedanigheid verkeert dan wanneer de auto enkel korte afstanden heeft gereden.
  • De prijs van de gebruikte lease auto is vaak erg gunstig.
  • Veel lease auto’s zijn voorzien van extra luxe zoals velgen, airco en leren bekleding. Zo kunt u genieten van alle extra’s en betaald u er aanzienlijk minder voor.

Waar moet u op letten als u een gebruikte lease auto gaat kopen?

Er zijn natuurlijk situaties bij waarbij de auto erg geleden heeft. Dat is niet altijd aan de buitenkant van de auto te zien. We hebben daarnaast ook niet allemaal evenveel verstand van de technische aspecten van een auto. Toch wilt u weten of de auto in goede staat verkeert alvorens u de auto overneemt van de leasemaatschappij.

Bent u in het rekensommetje tussen de aanschaf van de auto plus de gemiddelde kosten voor het onderhoud en de benzine goedkoper of duurder uit over een periode van 36-48 maanden ten opzichte van het leasen van een gebruikte lease auto? De uitkomst kan bepalen of u een tweedehands auto beter kunt leasen of kunt kopen. Een beslissing die u alleen kunt nemen op basis van uw eigen wensen, eisen en financieel plan.