Bent u op zoek naar meer informatie over het leasen van een auto? Het kopen van een lease auto kan vele voordelen hebben, maar wellicht past een lease auto kopen helemaal niet binnen uw huidige of toekomstige financiële situatie.

"... een auto leasen of kopen..."

Wilt u inhoudelijk meer informatie over leaseauto's, de beschikbare mogelijkheden binnen de auto lease, de haken en ogen die om de hoek komen kijken bij een lease auto en met name die bij een lease auto kopen? Wij gaan specifiek in op het kopen van lease auto's, de voordelen en nadelen van leasen én proberen u de juiste richting te wijzen.

Lease auto verzekeren. Is dat nodig en hoe werkt dat?

Ook als u in een lease auto rijdt wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn. En hoe zit het met uw verzekering als u uw leaseauto overneemt? Allereerst is het goed om te weten dat er twee manieren om te leasen zijn: operationeel leasen en financial leasen. Alleen bij de laatste moet u uw lease auto verzekeren.

Verzekeren bij operationeel leasen

Bij deze vorm van leasen blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto. Zij zorgen voor het onderhoud, keuringen en ook de verzekering. U hebt dus geen omkijken naar de verzekering, maar ook geen invloed op de verzekeraar en de voorwaarden van de verzekering.

Verzekeren bij financial leasen

Bij deze vorm van leasen huurt u als het ware de auto. Aan het eind van uw contract bent u dan de eigenaar van de auto. Deze vorm van leasen is eigenlijk een vorm van financiering. Het risico op economisch vlak is dan voor u. In dit geval moet u dus zelf uw auto verzekeren. Dit werkt verder hetzelfde als een privéauto verzekeren.

Verzekeren wanneer je je lease auto overneemt

Soms kiezen mensen ervoor om hun lease auto over te nemen van de leasemaatschappij. U moet dan zelf uw auto gaan verzekeren. Let daarbij op uw schadevrije jaren. Omdat de verzekering de afgelopen tijd op de naam van de leasemaatschappij heeft gestaan loopt u schadevrije jaren mis. Dit gaat ten koste van je no-claimkorting. U kan dit voorkomen door bij de leasemaatschappij een “leaseverklaring” aan te vragen. Hierin staat vermeld hoe lang u de auto hebt geleaset en of u schade hebt gemaakt. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen volstaat dit om uw no-claimkorting te krijgen.

Een lease auto verzekeren is niet erg wereldschokkend dus. Meer weten? Lees hier over autoverzekeringen.