Bent u op zoek naar meer informatie over het leasen van een auto? Het kopen van een lease auto kan vele voordelen hebben, maar wellicht past een lease auto kopen helemaal niet binnen uw huidige of toekomstige financiële situatie.

"... een auto leasen of kopen..."

Wilt u inhoudelijk meer informatie over leaseauto's, de beschikbare mogelijkheden binnen de auto lease, de haken en ogen die om de hoek komen kijken bij een lease auto en met name die bij een lease auto kopen? Wij gaan specifiek in op het kopen van lease auto's, de voordelen en nadelen van leasen én proberen u de juiste richting te wijzen.

Tweedehands autos kunnen ook worden geleast!

Wanneer u op zoek bent naar een betaalbare lease auto dan is wellicht het tweedehands auto leasen wat voor u. U kunt namelijk veel kosten besparen als u een auto least die niet vers van de band is gerold. Bij een tweedehands lease auto moet u niet denken aan een auto van een jaar of 10 oud. Nee u rijdt in een tweedehands auto volgens de lease begrippen. Dat wil zeggen dat de auto een jaar of 4 oud is en zo goed als afgeschreven is door de leasemaatschappij. Dat wil niet zeggen dat de auto niet meer te gebruiken is, in tegendeel. De auto kan nog zeker een jaar of 5 mee en kan om die reden tweedehands geleast worden. Zo bent u voorzien van een goedkope lease auto en is de leasemaatschappij niet genoodzaakt in nieuwe auto’s te investeren.

Aan een tweedehands auto leasen zitten een hoop voordelen gekoppeld en nadelen? Bij de nadelen kunt u het beste zelf bepalen of deze zwaarder wegen dan de voordelen.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands auto leasen?

  • Een tweedehands lease auto verkeert nog altijd in zeer goede staat en dat komt natuurlijk doordat de leasemaatschappij het onderhoud constant en netjes uit heeft gevoerd.

  • Naast het uitvoerige onderhoud en daarmee de uitstekende staat waarin de auto in verkeert. Is ook de volledige geschiedenis beschikbaar van de auto. De leasemaatschappij is namelijk de eerste eigenaar van de auto. Dat brengt u in een unieke positie. U kunt er namelijk ook voor kiezen de tweedehands lease auto te kopen in plaats van te leasen.

  • Tweedehands auto leasen is een stuk voordeliger omdat de leasemaatschappij de auto al voor het grootste gedeelte financieel heeft afgeschreven. Er berust dus minder risico op het leasen van de auto en is daarmee dus een stuk goedkoper.

  • Er bestaat nog wel eens een misverstand over de leeftijd van een tweedehands lease auto. Bij tweedehands denken we automatisch aan een auto die al wat ouder is. Hoewel dit niet altijd het geval is. Zo gaat die regel ook niet op bij de tweedehands lease auto. Die zijn doorgaans tussen de 3-4 jaar oud. Dat is dus nog relatief nieuw en als we naar de prijs van het tweedehands auto leasen kijken zeer aantrekkelijk.

  • Veel van de lease auto’s zijn voorzien van extra luxe zoals airconditioning, leren bekleding en velgen. U geniet dus van extra luxe terwijl u een stuk minder betaald voor deze luxe. Dat is altijd mooi meegenomen natuurlijk.

Nu u weet dat tweedehands auto leasen ook tot de opties behoort wordt het tijd dat u een goed overwogen keuze gaat maken. Gaat u voor het leasen van een nieuwe auto, een tweedehands auto of gaat u toch een tweedehands lease auto kopen? Wat u ook kiest, zorg ervoor dat uw keuze past binnen uw financieel plan. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan en kiest u altijd verstandig zodat u zorgeloos rond kan blijven rijden.

Voordelig leasen zonder tussenkomst van tussenpartijen?

U kunt hiervoor natuurlijk ook bij uw bank terecht. Maar het kan lonend zijn om verder te kijken en de mogelijkheden naast elkaar te houden. Er zijn aanbieders zoals Mobility Service Finance. U kunt hier terecht voor het leasen van zowel nieuwe als tweedehands leaseautos. Mobility Service Finance heeft het gehele leaseproces gedigitaliseerd. Geen papieren bevestigen of lang wachten op goedkeuring. U krijgt een vaste rente en een vast maandbedrag, dus geen verassingen achteraf. In tegenstelling tot uw bank is MS Finance bovendien gespecialiseerd in financial lease en zijn een uitgesproken dienstverlener als het gaat om de MKB’er. Het is voor ZZP’ers en Startups steeds lastiger om kleine leningen te krijgen bij een bank. ZZP’ers en Startups kunnen vaak wél bij MS Finance terecht. Het proces verloopt anders dan bij uw bank. Schrijf u nu in bij Mobility Service Finance. Zij helpen u met zoeken en denken met u mee zodat u voordelig en snel mobiel bent, en blijft.

Mobility Service Finance is geheel zelfstandig, voordelig en biedt een unieke dienstverlening gericht op de MKB’er.